Monday, 8 November 2010

EAT.carbonara

tänään olisi tarjolla herkullista, aitoa pasta carbonaraa!

ainekset (6:lle)

500g pastaa (spaghetti tai pennejä)
2rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
140g tai hiukan enemmän savupekonia
2-4 valkosipulinkynttä
4 munankeltuaista
2-3dl kermaa
150g parmesaaniraastetta*
1/2 tl sokeria
suolaa ja pippuria

* raasta parmesan itse oikeasta parmesanjuusto-lohkosta! älä käytä kaupan valmisraasteita!!

-laita pasta kiehumaan suolattuun veteen. muista ettet kypsennä liikaa - al dente!!
-kuullota silputtu sipuli öljyssä pannulla pehmeäksi ja lisää silputtu pekoni, sokeri, suola, pippuri - paista kypsäksi.
-sekoita kulhossa kerma, keltuaiset ja parmesaani-raaste. lisää reilusti pippuria ja silputtu/puristettu valkosipuli..
-huuhtele pasta ja lorauta oliiviöljyä sekaan. kaada pekoniseos pannulta pastojen sekaan.
-lopuksi kaada kermajuusto-seos kattilaan ja sekoita huolellisesti. nosta pois levyltä ja tarjoa heti.

buon appetito!! ;)